CABERNET

Italië is wereldwijd nog steeds het nummer 1 wijn producerende land. Het land heeft 20 gewesten waar wijn geproduceerd wordt, allemaal nét een beetje anders van smaak. Dit vanwege de verschillen in samenstelling van de grond of de zonuren die invloed hebben op de druiven. Samen met Toscane is Piemonte de meest befaamde wijngaard in het noord-westen van Italië maar eigenlijk staat heel Italië natuurlijk bekend om zijn heerlijke wijnen.

In Piemonte zijn er 6 blauwe druivenrassen die de dienst uitmaken;
Nebiolo, Barbera, Dolcetto, Brochetto, Moscato, Arnuis en Cortese. Met alleen deze rassen is het mogelijk om wijn te produceren die aan de strenge Italiaanse regelgeving voldoet. Het gros van de door amateurs geproduceerde wijnen voldoet niet aan deze ingewikkelde wetten maar doet in smaak absoluut niet onder voor deze toppers!

Met veel trots produceren wij een rode wijn die op basis van de Cabernet druif geproduceerd wordt. Wij zijn de een van de weinigen in de regio die Cabernetdruiven verbouwen!

De druiven worden gedurende het jaar met veel liefde en aandacht verzorgd. Er zijn geen pesticiden of chemicaliën op de druiven gespoten. Wij streven naar een zo natuurlijk mogelijk product door gebruik te maken van traditionele technieken. Ondanks het feit dat het is voorgekomen dat de oogst in zijn totaliteit is mislukt (2014), blijven wij de druiven behandelen op de meest biologische & natuurlijke manier.

 

De smaak van de wijn is vol, kruidig maar niet zwaar en met een licht zuurtje. Costabella 29 heeft een eigen smaak! De wijn is heerlijk tegen het einde van een half warme dag in combinatie met prosciutto of met een stukje ‘pan naturale’. Het rare is dat de wijn ook bij ongeveer elk hoofdgerecht gedronken kan worden, en past zich als het ware aan aan het eten. We kunnen dus concluderen dat de wijn zeer gemakkelijk drinkbaar is.