PIEMONTE

De boerderij ligt in het plaatsje Ceva dat in het noordwesten van Italië ligt, in het district Cuneo, tussen Turijn en de kuststad Savona. De regio Piemonte staat bekend om zijn gastvrijheid en heerlijke eten en wordt daarom ook wel ‘La terra del Gusto’ genoemd.

Piemonte ligt tussen de Alpen en de weidse Povlakte en betekent letterlijk ‘voet van de berg’. Je bereikt Piemonte vanuit Nederland veelal via het prachtige Aosta dat werkelijk een parel van natuurschoon is, bekend om zijn wijngaarden, turkooise meren en Zwitserse chalets.

Piemonte staat vooral  bekend om zijn mooi georganiseerde wijngaarden én de hazelnoten. Hele velden met deze struiken met hun karakteristieke groei zorgen voor de aanvoer van hazelnoten voor de fabriek van Ferrero alwaar natuurlijk de heerlijkste chocolade en notenpasta vandaan komt (Nutella).

De Italianen in dit gebied werken hard en zijn voor hun inkomsten vaak afhankelijk van de productie van hun land. Vandaar dat deze gebieden (meestal) goed onderhouden zijn.

PiemonteMap Piemonte

Het klimaat is gemoedelijk maar niet geheel voorspelbaar. Althans, voor ons Nederlanders is het niet voorspelbaar, want de echte Italiaan weet precies wanneer het gaat regenen of wanneer de zon zich laat zien.